Länkar till andra relaterade sidor

Kväkarna - Vännernas samfund i Sverige

Ellen Key - Frihetens apostel

Elin Wägner-sällskapet

Elisabet Hermodsson

Kulturföreningen Fogelstad

Västerås stifts opretentiösa kvinnoakademi

Ett samlingsnamn från 2001 för aktiviteter anordnade av Västerås stift för kvinnor som träffas till föredrag och samtal ”om, med och av kvinnor”. Program ordnas t.ex. i samband med FN:s Internationella kvinnodag. Ett Emiliaseminarium under hösten har varit tradition.

2006 genomfördes en kort Emiliavandring i Högfors.

Bussresor har gjorts bl.a. till Ellen Keys Strand och Fogelstad.

Ett återkommande arrangemang i Västerås stifts opretentiösa kvinnoakademi är Fruntimmersdagarna i Norberg. Tre dagar i fruntimmersveckan för semester med omväxlande innehåll. Alla program måltider, promenader och andakter ingår i den utsträckning man själv väljer Logimöjligheter finns på både vandrarhem, camping, pensionat och hotell. Det går att vara med hela tiden, en dag, eller en viss programpunkt, eller kanske t.ex. alla förmiddagar.

Anmälan i god tid i förväg är allt som krävs.

På kvällarnas kulturprogram är också män välkomna.

2007 handlar det om Ottilia Adelborg, Anna Boberg, Elsa Cedergren, och Elisabeth Tamm. Elsa Spännar, Yvonne Gröning, Eva Wilks och Margareta Broon berättar om dem.

”Min livsväv och mitt vävda liv” blir ett kvällsprogram med textilkonstnären Agneta Ljung. Den andra kvällen berättar Gunilla Lundgren om Helga Henschen, kanske blir det därefter ett enkelt sång- och musikprogram.

Vi får också tillfälle att höra Gunnel Enby berätta om Drottning Josefina och att se den korta men starka filmen ”Kyrie Eleison” av Lars-Lennart Forsberg om Marianne Halls skulpturer med sång av Björk till musik av John Tavener.


 

Till start